نوع اول

دامین (Domain)چیست؟

دامین (Domain) :

دامین یا دامنه (Domain) در واقع نامی است که وب سایت از طریق آن قابل دستیابی خواهد بود. به طور کلی دامین از دو بخش نام و پسوند تشکیل شده است.

1-  پسوند :

پسوندهای مجاز و معتبر در واقع پسوندهایی می باشند كه توسط كمیته مخصوص تایید و تصویب پسوندها یعنی ICANN تایید شده باشند. این پسوندها از نظر فنی Top Level Domain یا به اختصار TLD اطلاق می گردند كه می توان آنها را در سه دسته كلی به ترتیب زیر تقسیم بندی نمود:

الف- پسوندهای عمومی (gTLD) :

این پسوند ها برای ثبت و استفاده عموم و هر نوع كاربری مجاز (قانونی) قابل استفاده می باشند. ثبت این دامنه ها از طریق شركت هایی با عنوان Registrar (ثبت کننده) كه توسط ICANN معتبر اعلام شده اند یا نمایندگی های مجاز آنها امكان پذیر می باشد. از جمله این پسوندها می توان به  .com , .net , .org ,…اشاره نمود.

ب‌-   پسوندهای اختصاصی (ویژه) :

پسوندهایی كه افراد و سازمانهایی با مشخصات و فعالیتهای خاص بر روی آنها می توانند اقدام به ثبت دامنه نمایند یا فعالیت بر روی این پسوند ها می بایست از قوانین خاصی تابعیت بنماید. مانند:  .gov , .edu , .co.ir , .org.ir  كه در هنگام ثبت یا در مدت استفاده ارائه مدارك و رعایت قوانینی خاص اجباری خواهد بود.

ج‌-     پسوندهای ملی/كشوری (ccTLD) :

علاوه بر پسوندهای عمومی و خاص ، كشورهای مختلف نیز می توانند اقدام به درخواست پسوند با كد اختصاری كشور خود، که کدی است دو حرفی (مانند ir برای ایران) نمایند. اداره این پسوندها، قوانین و نحوه تخصیص آنها در اختیار دولت ها یا مراكز معرفی شده توسط مراجع رسمی هر كشور خواهد بود. به طور مثال برای دامین های ir مرجع رسمی سازمان فیزیک نظری ایران (nic.ir) می باشد.

 دامنه ها هر چند زیر نظر یك موسسه (ICANN) صادر می شوند اما پسوندهای گوناگون ممكن است ثبت کننده (Registrar) یا ثبت کننده گان گوناگونی داشته باشند.

2- نام :

پس از انتخاب پسوند، انتخاب نام دامین مهمترین قسمت تشكیل دهنده آدرس یك وب سایت می باشد. این نام از تركیب 3 الی 64 حرف ، عدد یا خط تیره (بدون فاصله) تشكیل می گردد. اگر در ثبت عبارت خاصی به عنوان نام دامنه خود اصرار دارید كه این عبارت قبلا ثبت شده باشد چاره ای جزء بررسی دیگر پسوندهای مرتبط با آن نام نخواهید داشت.

چنانچه آدرس سایت شما حاوی علامت تجاری شما باشد، می توانید جهت اطمینان از دسترسی آسانتر و حفاظت از نام تجاری خود كلیه مشتقات و تركیب های آنرا بر روی پسوندهای مختلف ثبت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.